PIC_0006.JPG
     
     

 
 


 


 

  
 


 
 
 

Inschrijving Rockanje Klasse 2019 geopend!


Nieuws/Persberichten

Reactie op "Baancommissarissen.":

Velden met (*) zijn verplicht.
Baancommissarissen.
(*):
(*):
(*):
:
(*):

Baancommissarissen.

Om dit jaar weer een topevenement voor Rockanje neer te zetten zijn wij op zoek naar baancommissarissen vanaf 16 jaar, voor zaterdag 24 mei en zondag 25 mei a.s. Wat hebben wij te bieden?

Als u zich aanmeldt als baancommissaris wordt u vervolgens uitgenodigd voor een kennismaking- en instructieavond op 14 mei. Voor de baancommissarissen van zondag 25 mei is er een officieel KNMV certificaat verplicht. Dit certificaat wordt na het bijwonen van een korte cursus kosteloos aan u uitgereikt.
Uiteraard heeft u deze dag vrije toegang tot het circuit en wordt u voorzien van eten en drinken. Na het evenement is er een evaluatie met alle vrijwilligers en later in het jaar volgt er een gezellige borrelavond waarvoor u uiteraard ook voor wordt uitgenodigd.
Dus als u het motorweekend echt van heel dichtbij wil mee maken meld je dan aan als baancommissaris!

Wat houd nou eigenlijk baancommissaris in?
Als er een calamiteit voordoet op het circuit en dit gebeurd in uw gezichtsveld zowel tegen als met de rijrichting mee, blijft u dan staan, denk om uw eigen veiligheid en waarschuw de coureurs met vlagsignalen met desbetreffende kleur vlag zodat ze weten wat zij kunnen verwachten en of tegenkomen op het circuit.

U kunt zich opgeven via info@rockanjeclassic.nl en daarna wordt u op de hoogte gehouden door Martin Verveen.
Hieronder de betekenissen van de vlaggen:

Rode vlag: Algemeen stopteken, informeert de rijders dat de training of demo is afgelopen en dat zij onmiddelijk naar de  startplaats moeten terugkeren; de rode vlag kan ook gebruikt worden om het circuit te sluiten.
Groene vlag: Startveld gereed voor de start; deze vlag wordt tevens gebruikt om het circuit weer voor het reguliere verkeer te openen.
Gele vlag stil: Teken van gevaar, passeren verboden, snelheid verminderen.
Gele vlag gezwaaid: Passeren verboden, snelheid verminderen tot stapvoets.
Geel/Rode vlag: Verslechtering van de grip op de baan (glad wegdek).  B.v olie op wegdek.

Zwarte vlag: Informeert de deelnemer waarvan het rijnummer getoond wordt, in combinatie met de vlag, dat hij zo snel mogelijk zijn motorfiets, zonder gevaar voor anderen, langs de kant van de baan tot stilstand moet brengen.

Pagina terug