IMG_6249.JPG
     
     

 
 


 


 

  
 


 
 
 

Inschrijven voor de Rockanje Klasse kan nog tot 31 maart a.s.!


Rockanje KlasseDe demo-races tijdens de Rockanje Classic worden verreden door de Historische Motorsport Vereniging (HMV). Naast de reguliere HMV demo-races bieden we in Rockanje ook een andere groep de mogelijkheid om een demorace te rijden in de zogenaamde “Rockanje klasse”.
De Rockanje klasse is een bonte verzameling van race motoren. De klasse is opgezet om met name lokale rijders de gelegeheid te bieden hun “thuiswedstrijd” te rijden voor eigen publiek.
De Rockanje klasse ....Voor en Door Rockanjenaren.

De Rockanje klasse is altijd populair bij het publiek door de lokale inbreng maar zeker ook door de variatie aan machines van de jaren vijftig tot aan de jaren 2000, met diverse motorinhoud van 50cc tot 1000 cc, 2-takt en 4-takt, van Itom tot Kawasaki.

Naast onze eigen “lokale helden” bieden we met deze klasse ook een aantal sponsoren de mogelijkheid om mee te rijden, wanneer zij in het bezit zijn van een racemachine. Verder zijn er ook nog een aantal wildcards voor mensen die betekenis hebben voor de organisatie of die bijvoorbeeld vroeger tijdens de originele races hebben deelgenomen.


Het bestuur heeft een maximum aantal deelnemers gesteld i.v.m. de veiligheid. De tweede week van april zal het bestuur aan de gegadigden kenbaar maken wie wel of niet toegelaten kan worden.

De selectie vindt plaats op basis van verschillende voorkeuren. Zo hebben rijders uit de gemeente Westvoorne en sponsoren voorrang, gevolgd door rijders van Voorne-Putten en/of oudrijders van de originele races. Bij gebrek aan plaatsen zal datum van ontvangst van de inschrijving bepalend zijn.
Gegadigden die één of meerdere vrijwilliger(s), die bijvoorbeeld als baancommissaris kunnen worden ingezet, aanleveren, vergroten hun kans op deelname.
Het spreekt voor zich dat alle toelatingen gebaseerd zullen zijn op het voldoen aan de voorwaarden.